STEDEN MAKEN HET VERSCHIL

stedenDE TOEKOMST VAN VLAANDEREN BEGINT LOKAAL – Bart Somers

Een goede, betaalbare woning voor het hele gezin. Kansen op een uitdagende baan. Een nette straat, groen in je buurt, je vlot kunnen verplaatsen. Kwaliteitsvol onderwijs voor je kind zonder in een wachtrij plaats te nemen. Het zijn maar enkele van de thema’s waar mensen écht over tobben. Thema’s dus die centraal moeten staan in het politieke debat.

Het mag dan ook verbazen waarom in dat debat momenteel slechts een bijrol voor de stad is weggelegd. Meer dan de helft van de wereldbevolking leeft er namelijk. Dat is in Vlaanderen niet anders. Meer nog, centrumsteden als Gent, Brugge, Aalst, Kortrijk, Mechelen, Antwerpen, Brussel, Leuven en Genk vormen het middelpunt van clusters, netwerkjes van agglomeraties die samen van Vlaanderen een fijngeweven verstedelijkt web maken. De stad vormt dus de achtergrond waartegen de uitdagingen van de volgende decennia volop zullen rijpen. Je kan dat als een probleem zien. Of je kan de handen uit de mouwen steken en volop nadenken hoe de stad net de oplossing, het antwoord op die vraagstukken kan zijn. Aan die boeiende taak wil dit boek bijdragen.

In de inmiddels bekende en succesvolle traditie van de reeks Stadslucht maakt vrij, opgestart door Sven Gatz, Sas Van Rouveroij, Christian Leysen en Johan Basiliades, breken deze keer 12 liberale politici een lans voor een optimistische toekomstvisie op de stad. Elk van hen kan bogen op heel wat lokale beleidservaring – en elk van hen gelooft meer dan ooit in de kracht van vrije mensen om de toekomst vorm te geven. Te beginnen met de stad.


BESTEL
Inhoudsopgave

ISBN: 9789057183997
220 pagina’s

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s