Cultuur en/in de stad

STADSLUCHT4_WEBSITEStadslucht maakt vrij is sinds de eerste publicatie in 2005 geëvolueerd tot een vaste waarde en geapprecieerde stem in het debat rond steden. Sven Gatz, Sas van Rouveroij en Christian Leysen zijn nu al aan hun vierde publicatie toe. Het boek focust deze keer op cultuur in de stedelijke context, in de breedste zin van het woord: Cultuur en/in de stad.

Cultuur beïnvloedt de individuele ontplooiing en emancipatie, beïnvloedt ook integratie en sociale cohesie. Cultuur is onontbeerlijk voor de identiteitsvorming van de eigen inwoners én voor het op de kaart zetten van een stad naar de buitenwereld toe. Tot slot is stedelijke cultuur een wezenlijke motor voor de economie en de tewerkstelling in de stad.

Cultuur en/in de stad is opgetrokken rond enkele begrippenparen. In Stad/Cultuur pogen we de relaties tussen beide concepten weer te geven. Hoog/Laag verwijst naar de variëteit aan cultuurvormen, Identiteit/Imago toont aan dat cultuur zowel intern als extern haar weerslag heeft, Cultuur/Culturen verlegt de aandacht naar de variëteit binnen het publiek, terwijl in Publiek/Privaat dan weer gekeken wordt naar de financieringsmogelijkheden.

De bijdragen in Cultuur en/in de stad zijn van Sven Gatz, Christian Leysen, Sas van Rouveroij, Patrick Stouthuysen, Johan Basiliades, Jan Pille, Mattias De Backer, Andreas Tirez, Steven Heene, Kurt Melens, Jan Goossens, Guy Cassiers, Mercedes Van Volcem, Peter de Caluwe, Luckas Vander Taelen, Robert Delathouwer, Herman Mennekens, Lieven Scheire, Lieven Thyrion, Frederik Sioen, Wannes Cappelle, Dirk Diels, Edith Vervliet, Kenneth Ramaekers, Dominique Willaert, Marc Jeanty, Eric Van Hooydonk, Martina Violetta Jung, Trudo Dejonghe, David Steegen, Veerle De Bosscher, Stefaan De Ruyck, Wim Dewaele, Marleen Wynants, Catharina Thörn, Jozefien Van Beek, Thibaut Verhoeven, Eva De Groote, Henk Oosterling, Paul De Knop, Herman Schueremans, Patrick De Groote, Jean-Jacques De Gucht, Piet Callens, Thomas Leysen, Alain Liedts, Jari Demeulemeester, Bart Eeckhout, Brien Coppens en Erwin Jans.

ISBN: 9789054878667
416 pagina’s
Verschijningsdatum: 06-05-2011

Inhoudsopgave

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s